Dokter Filip BlanckaertIk ben geboren te Menen in 1970 waar ik school liep in het Sint-Aloysiuscollege. Als 18-jarige vertrok ik eerst naar de Kulak te Kortrijk om mijn opleiding te beëindigen te Leuven.

1996 was mijn jaar van afstuderen als arts aan de Katholieke universiteit te Leuven met grote onderscheiding. Sinds 1997 ben ik huisarts te Ingelmunster. In de eerste jaren van mijn praktijk ontwikkelde ik verder mijn wetenschappelijke bagage als praktijkassistent aan de Universiteit Gent, vakgroep Huisartsgeneeskunde en eerstelijnsgezondheidszorg.

Het maatschappelijk engagement is ruimer dan louter de huisartsenpraktijk. Ik ben lid van de raad van bestuur van Opvoeding en Onderwijs te Ingelmunster.

Sinds 2012 werd ik aangesteld als CRA (coördinerend en raadgevend arts) van het WZC Maria rustoord te Ingelmunster.

Mijn allerbelangrijkste levensdoel is natuurlijk mijn gezin; ik ben gehuwd met Friedl Vantomme, apotheker te Oostkamp. De drie lieve sloebers die jullie op de foto zien zijn van links naar rechts : Mathias, Louise en Olivier.

Het kunnen samenwerken met andere artsen is een absolute professionele meerwaarde !!